Vloerverwarming

Vloerverwarming straalt efficiënt warmte uit vanaf het vloeroppervlak en zorgt voor comfortabele en gelijkmatige verwarming in de hele kamer.

Energiezuinig en comfortabel

Vloerverwarming is een ideale manier van verwarmen. U kunt de temperatuur heel makkelijk regelen en de warmteverdeling van vloerverwarming is optimaal. Het systeem werkt met stralingswarmte die wordt afgegeven door verwarmingsbuizen die in de vloer liggen. Deze verwarmingsbuizen liggen op een vaste afstand van elkaar verdeeld over het hele vloeroppervlak. Het resultaat is een gelijkmatige warmteverdeling vanaf de grond wat een heel comfortabel gevoel geeft. U kunt de thermostaat zelfs gerust 2°C lager zetten om hetzelfde comfortgevoel te bereiken als bij radiatorverwarming. Dat scheelt ook meteen in de energiekosten. Daar bespaart u zelfs nog meer.

Een vloerverwarmingssysteem werkt namelijk op een lage watertemperatuur van ongeveer 35°C. En ook dat kost minder energie dan verwarmen met een hoge watertemperatuur zoals nodig is voor radiatoren of convectoren. Alles bij elkaar houdt u met vloerverwarming uw kamer met lage stookkosten op een aangename temperatuur. Vloerverwarming is dan ook niet alleen een onzichtbare en comfortabele, maar ook een energiezuinige manier van verwarmen.

Elk type vloerverwarmingssysteem kent zijn voor- en nadelen. Kiest u voor infrezen of krimpnetten. Welke installatie het beste geschikt is voor uw woning hangt af van het beschikbare budget, type woning en persoonlijke voorkeuren. Vraag geheel nu vrijblijvend een offerte aan voor advies op maat.

Infrezen in beton & cementdek

Het grote voordeel van het infrezen in beton of cementdek is dat de dekvloer niet eerst verwijderd hoeft te worden om de vloerverwarming aan te kunnen leggen.

Fermacell

Bij deze aanlegmethode worden er over de gehele ondervloer Fermacell-vloerplaten gelegd. In deze platen worden sleuven gefreesd en vervolgens worden er in deze sleuven verwarmingsbuizen bevestigd.

Krimpnetten

Op de betonlaag wordt een draadstaalmat gelegd waarop de vloerverwarmingsbuizen gebonden worden. De vloer wordt afgewerkt met een dekvloer.Vloerverwarming aanleggen is werk voor de vakman. Het systeem moet netjes aangelegd worden en zonder problemen werken.

We  heeft meer dan 20 jaar ervaring in het aanleggen van vloerverwarming.Welk type vloerverwarming is de beste keuze voor uw situatie? Met onze kennis en ervaring adviseren wij u om de juiste keuze te maken.Een kwalitatief goed eindresultaat: wij vertrekken niet voordat wij alles netjes hebben opgeruimd.

Voordelen en nadelen van vloerverwarming

Vloerverwarming heeft zoals zoveel dingen zowel voordelen als nadelen. Van beide is echter een deel afhankelijk van de beleving van de gebruiker en warmtebeleving kan heel persoonlijk zijn.

Voordelen van een vloerverwarming:

  • Comfort: Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige en aangename warmteverdeling in de kamer, zonder koude plekken of tocht.
  • Energie-efficiëntie: Doordat vloerverwarming werkt op lagere temperaturen dan traditionele radiatoren, kan het energieverbruik worden verminderd en daarmee ook de stookkosten.

  • Ruimtebesparing: Vloerverwarming wordt onder de vloer geïnstalleerd, waardoor er geen ruimte nodig is voor radiatoren, wat meer ontwerpvrijheid biedt en extra ruimte creëert in de kamer.

  • Gezondheid en hygiëne: Vloerverwarming minimaliseert luchtcirculatie, wat de verspreiding van stof, allergenen en bacteriën kan verminderen, waardoor een betere luchtkwaliteit wordt bevorderd.

  • Geluidsarm: In tegenstelling tot conventionele verwarmingssystemen produceert vloerverwarming geen storende geluiden of tikkende geluiden tijdens het opwarmen.

  • Duurzaamheid: Vloerverwarming kan worden gecombineerd met duurzame energiebronnen, zoals warmtepompen of zonne-energie, waardoor de ecologische voetafdruk van het verwarmingssysteem wordt verkleind.

  • Comfortabele vloeren: Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling over de vloer, waardoor de vloer aangenaam warm aanvoelt om op te lopen, vooral in de koudere seizoenen.

Heeft u vragen?
Bel ons vandaag!

+31 6 40226523 +31 6 40130361